Vihdoinkin KesäLOMA, jee! Tosin sekin jo puolessa välissä tai oikeastaan ylikin, mutta väliäkös sillä.. Eka lomaviikko meni hurjalla vauhdilla järjestäessä ja pidettäessä SCY:n ekat viralliset paimennuskokeet (PAIM-T, PAIM-E, PAIM3-1) sekä Maailman Voittaja-näyttelyssä kehiksenä. Olihan siinä myös International Collie Conference, johon en sitten suunnitelmista huolimatta ehtinyt enkä oikein jaksanutkaan juuri osallistua. Omat koirat kävivät kuitenkin epävirallisessa Open Showssa pivää ennen MV:aa; pojat osallistuivat lassie-luokkaan (molemmat saivat EH:t) ja muori vetskuihin (ERI 4 SA). Ihmetyttää kyllä itseänikin, kuten kaveriakin, että lassieluokassa (tarkoitettu pikkuvikaisille) rokotettiin pystyistä korvista (!!!). :O MaailmanVoittajassa Viivi suoriutui hienosti vetskujen ERI 4, Leena-siskon (Calibra's Drop of Honey) ollessa ROP-VET ja VMV-14 <3 Hienosti meni myös muilla sukulaisilla; velipuoli Buuster (Bell Pepper's Ghost Buster) oli VSP-VET ja myöskin VMV-14, siskontyttö Jaana oli ROP tittelillä MV-14 sekä siskontytöntyttö Meeri (Koiruuksien Meri Tähti) ja velipuolenpoika Duudson (Clingstone's Marshmallow Fellow) lunastivat myös nimensä eteen tittelin JMV-14. Hurjan hieno juttu! Olen niin ylpeä "omistani" :)

Tokalla viikolla on lähinnä palauduttu ekan viikon touhuista ja torstaina käytiin belgityttö Ineksen (Donatrix Belicia) Seutulassa paimentamassa Elinan opissa. Meni ihan ok siihen nähden, että tais olla vasta kolmas - neljäs kerta lampailla. Niin, ja käytiinhän me Viivin kanssa Valkeakoskella sunnuntaina pyörähtämässä tuloksella ERI 2 (liian pyöreät silmänmuodot). Samalla reissulla kävin handlaamassa belgipojan Jimpun (Turkkiruhtinaan Brother Grimm) tuloksella avo-eri 1 (ei SA:ta koska oli kuiva ja karvaton), tuomarina Nina Janger ja Tervutytön Utun (Black Carambas Aqua) hienosti jun-eri 1 SA PN 2 VA-SERT, tuomarina Kirill Barbosov, Venäjä.

Kolmas viikko alkoikin sitten sateilla ja paimennuksilla. Käytiin taas Ineksen kanssa maanantaina paimennustreeneissä Somerolla Marikan opissa, jossa ekalla kerralla neiti oli ihan jäkissä jouduttuaan pyöröaitaukseen, kun taas toka kerta meni huomattavasti paremmin, silminnähden rentoutuneemmin. Eilen käytiin sitten Seutulassa priva-treeneissä Tipan opissa ja God damn, että meni tosi hyvin kokonaisuuteen nähden! Neiti on vasta 18 kk ja aloitti itsestään kuin luonnonlahjakkuus ikään paimentamaan; keräsi lampaita kasaan ja liikutteli niitä pienoisella ohjaajan avustuksella. Suuntiakin oppi jonkun verran. Ainoa miinus tässä on vielä kuitenkin se, etteivät käskyt (erityisesti istu & stop) mene vielä ihan jakeluun. Mutta kuitenkin. tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla. Ja hei, "hyvä paimen toimii säässä kuin säässä" - mekin treenattiin kaatosateessa ja kivaa oli. :D

Vielä on siis lomaa jäljellä ja kauheasti kaikenlaista tekemistä. Paimennusopiskelua itsenäisesti ja koiran kanssa, PAIM-kokeiden järjestelyä, pöytäkirjojen tekemistä, kirjojen lukemista... Mutta mikäs siinä kun ulkonakin kerran sataa ihan kaatamalla ja ukkostaen, saapahan aikaa noille paperihommille ;)

Näihin tunnelmiin ja ajatuksiin, Hejdå! :)