Taas on vierähtänyt aikaa edellisestä ja paljon on tapahtunut.

Veteraanimuorimme Viivi kiertää vielä satunnaisesti näyttelyitä, palataan niihin tuonnempana. Mutta nyt lyhyesti: Tämä kausi on alkanut erinomaisesti hänen osaltaan, Lahden ryhmänäyttelystä muori nappasi itselleen hienoja tuloksia: vsp-vet ja vielä pn 3. Seuraavana viikonloppuna olimme Turussa KV-näyttelyssä, jossa muori oli veteraaniluokan toinen laatuarvostelulla erinomainen ja vielä päälle SA hienolla arvostelulla. Tuomarina Charlott Sandberg, Ruotsi.

"Härlig veteran tik på 10 år, visas i ypperlig kondition. Bra huvud, Rastyp. Uttr. vacker hals. Fortfarande stabil rygg. Rör sog väl. Välmusklad."

Tämä blogi alkaa jatkossa kertomaan nahkalassieiden uudesta harrastuksesta, paimennuksesta ja pääosissa seikkailevat toistaiseksi nahkapojat, Pate (Papaya Whip van Shaka's Royal Kraal) ja Sampo (Dandinas Quite A Show). Menemme huomenna tutustumaan Primal Sense Farmin Pukkilan tilaan ja ottamaan ensikosketuksen paimennuksen saloihin, toisin sanoen lähinnä sytyttelemme poikia. Toivotaan, että pojat ymmärtäisivät edes hitusen paimennuksen päälle, mutta kuten sanottua, siihen menee aikaa 3-5 krt ennen kuin voidaan sanoa oikeastaan yhtään mitään.. Tästä se sitten alkaa, kiireinen, mutta myös tavoitteellinen kevät - lähes tulkoon jokainen viikonloppu on varattu paimennukselle, pojat pääsevät 2-3 krt päivässä lampaille. Ajatuksena ja tavoitteena olisi päästä kesällä/alkusyksystä taippareihin ja/tai esikokeeseen.

Lisäksi tulee vielä kiirettä saada järkättyä rotuyhdistyksen parille alaosastolle muutamat koulutuspäivät tähän keväälle ja tulevalle kesälle sekä hoitaa omat koetoimitsijakoulutukset harjoitteluineen, mutta eiköhän näistä jotenkin selvitä.

Seuraava päivitys tuleekin koskemaan pääosin paimennusta, joten näihin tunnelmiin ja näihin ajatuksiin...